İleri İmplant Cerrahisi Kursu (Kadavra Uygulamalı)
19 Nisan - 20 Nisan 2025

İmplant uygulama konusunda temel bilgi ve becerisi bulunan, hâlihazırda kliniğinde (sık yahut seyrek) implant hastası kabul eden ve uygulayan diş hekimlerine yönelik hazırlanmış bir eğitim.

1150.00 USD ( 1086.84 EUR - 39977.8 TL )
İleri Seviye İmplantoloji Eğitimi (Kadavra Uygulamalı) - 1150.00 USD

Eğitim Künyesi

  • Kurs Etiket No
    V190425IMP02TR090IST
  • Eğitmen(ler)
    Dr. Becen Demir
    Dr. Abdullah Özel
  • Başlangıç Tarih ve Saati
    19.04.2025 - 09:00
  • Planlanan Bitiş Zamanı
    20.04.2025 - 17:00
  • Şehir
    İstanbul
  • Mekân
    Daha sonra bilgilendirileceksiniz
  • Öğretim Yöntemi
    Ders Notları, Teorik Anlatım, Kadavra Üzerinde Demonstrasyon ve Uygulama
  • Dil
    Türkçe
  • Eğitim Sorumlusu
    İlhan Köse
    +90 555 518 87 27
    [email protected]
  • Kayıt Formu

  • Albüm
    8 Fotoğraf

Eğitime Dair

İmplant cerrahisinde bir üst seviyeye hazır mısınız?

İmplant uygulama konusunda temel bilgi ve becerisi bulunan, hâlihazırda kliniğinde (sık yahut seyrek) implant hastası kabul eden ve uygulayan diş hekimlerine yönelik hazırlanmış bir eğitim.

Ayrıca, kendisi, daha karmaşık ve ileri vakalara geçme konusunda istekli; hasta portföyü ise buna uygun olmasına karşılık, bu konudaki bilgi ve becerisinin yeterli düzeyde olmadığı kanaatini taşıyan diş hekimleri için de oldukça verimli ve destekleyici bir içeriğe sahip.

İmplant uygulama konusundaki bilgi ve becerisini bir üst seviyeye taşımak isteyen diş hekimlerinin bilgilerini tazelemek, güncellemek ve güçlendirmek suretiyle, onlara greft materyalleri, greftleme teknikleri ve sinüs yükseltme konularında doyurucu bilgiler veriliyor. Böylece ileri vakalara geçiş noktasında yeterli bilgi, beceri, özgüven ve cesareti kazanmalarına destek olunuyor.

İki gün süren Kadavra Uygulamalı İleri İmplant Cerrahisi Kursu, katılımcı diş hekimlerinin bilgilerini güncellemek, güçlendirmek ve sistematize etmek suretiyle, onlara bütüncül bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor.


VESTA'nın eşsiz tecrübesinden siz de yararlanın

Yaklaşık 20 yıldır VESTA olarak düzenlemekte olduğumuz kurslar arasındaki en önemli başlıklardan biri hiç şüphesiz implantolojidir. Bu alanda düzenlediğimiz eğitimler, zaman içerisinde edindiğimiz tecrübeler ve katılımcı meslektaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda, sürekli bir gelişim çizgisi izledi.

Bilindiği gibi, dental implantoloji alanındaki eğitim tecrübemiz ile on yılı aşkın kadavra uygulamalı kurs tecrübemizi sentezledik ve Türkiye’nin ilk “Kadavra Uygulamalı Temel İmplantoloji Kursu”nu tasarladık. Uzun yıllar boyunca Viyana Tıp Fakültesi Anatomi Laboratuarlarında düzenlediğimiz kursları, 2015 yılından itibaren Ankara ve İstanbul’a taşıdık.

Siz de VESTA’nın hem implantoloji hem de kadavra uygulamalı kurslar konusundaki eşsiz tecrübesinden yararlanın, mesleğinizde bir adım öne çıkın.


Her İki Kursiyere Bir Kadavra

Eğitmenlerin, uzun yıllar zarfında edindikleri deneyimlere dayanarak hazırladığı teorik anlatımlar, pratik uygulamalarla zenginleştirililiyor.  Uygulamalar için gayet geniş bir zaman dilimi ayrılarak, katılımcıların deneyim kazanmaları hedefleniyor. 

Uygulamalar taze insan kadavralarında, gerçeğe en yakın dokular üzerinde yapılıyor. Her iki kursiyere bir kadavranın tahsis edildiği eğitimde implant yerleştirmeden dikiş tekniklerine, sinüs yükseltme ameliyatından Khoury tekniğine, membran kullanımına kadar birçok uygulamayı, bizzat deneyimleyeceksiniz.


Kadavrada Hangi Uygulamaları Yapacaksınız?

Kadavra üzerinde immediat implant yerleştirme, sinüs yükseltme, greft/membran uygulaması ve daha birçok işlemi, eğitmenler nezaretinde bizzat yapma imkanı sunuluyor. Bu eğitimde, kadavralar üzerindeki cerrahi işlemler “dinle, izle, uygula” prensibiyle gerçekleştirilmektedir

İmplantoloji işlemlerine başlayan her diş hekiminin bir sonraki adımı elbette sinüs yükseltme (sinus lifting) işlemlerini başarıyla uygulayabilmektir. Bu kurs size, gerçek hastaya en yakın şartlarda ameliyat yaparak bilgi ve becerinizi gerçekletirmek ve özgüven kazanmak için eşsiz bir fırsat sunuyor.

Buna ilave olarak greft/membran kullanımı, yumuşak doku işlemleri, bağ dokusu grefti gibi birçok cerrahi işlemi de gerçek dokular üzerinde uygulayabilirsiniz.

Bu kursun sunduğu bir diğer ayrıcalık ise, Foud Khoury tarafından tanımlanan işlemleri tecrübe etme şansıdır. 

Ayrıca immediat implant yerleştirme, alveol kreti genişletme gibi daha pekçok cerrahi işlemi eğitmenler nezaretinde bizzat uygulama imkanı sunmaktadır.

Böylece ileri vakalara geçiş noktasında yeterli bilgi, beceri, özgüven ve cesareti kazanmanız hedfeflenmektedir.


Kadavra Üzerinde Çalışmak Niçin Önemli?

Eğitimde kullanılacak olan taze insan kadavraları, formollenmemiş yani herhangi bir kimyasal işleme tabi tutulmamış, sadece dondurulmuş olduklarından, dokular tamamen gerçek yapılarını muhafaza etmektedir.

Bu yüzden mesleğinizi uygularken karşılaşacağınız riskleri önceden görme, dokuları yakından inceleme ve gerçek dokular üzerinde çalışma imkanı bulacaksınız.


Eğitim İçeriği Hakkında Bilgi İstiyorum

Eğitim içeriğinde anlatılacak konuların detaylı olarak yer aldığı Kadavra Uygulamalı İleri Seviye İmplantoloji Eğitimi Müfredatı'nı incelemek isterseniz, lütfen bize telefonla (0212 481 02 20) bildirin veya bir eposta gönderin: [email protected]

Size hemen yollayalım.


Size Uygun Ödeme Şekli

Size en uygun ödeme şeklini belirlemek ve detaylar hakkında bilgi almak için

0212 481 02 20
0555 518 87 27
no’lu telefondan İLHAN KÖSE ile görüşebilirsiniz.


SIK SORULAN SORULAR

Kadavralar mumyalanmış mıdır?
Kadavralar üzerinde herhangi bir formolleme çalışması yapılmamış yani mumyalanmamıştır. Sadece dondurulmuş ve diseksiyon odasında kullanılmadan önce belli bir ısı derecesine getirilmiştir. Kadavraların hazırlanması sırasındaki bütün işlemler donöre saygı çerçevesinde hassas şekilde yapılmıştır. 

Donörün kimliğine dair bir bilgim olacak mı?
Her donöre ait farklı bir numara mevcut olup takipleri bu numaralar üzerinden yapılmaktadır. Donörün geçmişi hakkında katılımcılara herhangi bir bilgi verilmeyecektir.

Hastalık kapabilir miyim?
Hiçbir donörün bulaşıcı hastalık geçmişi yoktur, buna dair testler yapılmıştır. Ancak yine de dikkatli davranmanızı öğütleriz.

Bir kadavra üzerinde kaç katılımcı çalışacak?
Bu uygulamalı kursu benzersiz kılan özelliklerinden birisi de her iki katılımcıya bir kadavra tahsis edilmesidir.

Cerrahi işlemler sırasında fotoğraf çekebilir miyim?
Donöre saygı gereği diseksiyon odasında video ve fotoğraf çekimi yasaktır. Ancak gelen talepler doğrultusunda, tamamen kişisel eğitim amaçlı olarak, kısmen fotoğraf çekimine izin verilebilse de, bu fotoğrafların internet vb ortamlarda kullanılması, bir başkasıyla paylaşılması yasal ve etik açıdan kesinlikle yasaktır.

Eğitimden sonra kadavralara yapılıyor?
Üzerinde çalışma yapılmış olan kadavralar ve doku parçaları, yetkili birimler nezaretinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği bir alana defnedilmektedir.

Uygulama özel bir laboratuvarda mı yapılıyor?
Evet, kadavra uygulamalı eğitimler, bu amaca özel olarak yapılmış laboratuarlarda gerçekleştirilir. Kadavraların yurt dışında getirilme, saklanma, çalışma ve defin süreçleri kanunlarla belirlenmiştir.
 
Ne tarz bir kıyafet giymeliyim?
Günlük ve rahat kıyafetler tercih edilmelidir. Fakat unutulmamalıdır ki, kadavralar üzerinde çalışılacağı için belli bir saygı çerçevesinde davranmak önemlidir. Bu yüzden şort ve sandalet gibi kıyafetlerle laboratuvara girilmesine izin verilmemektedir. Laboratuvar belli bir serinlikte tutulsa da, Kovid-19 pandemisi sebebiyle giyilen koruyucu kıyafetler zaman zaman bunaltıcı olabiliyor. Zeminin ıslanma riski olduğu ve kayganlaşabileceği göz önünde bulundurularak spor ayakkabısı uygun bir seçim olacaktır. 

Eğitim sırasında veya sonunda sınav olacak mı?
Hayır.

Anatomi bilgimin düzeyi problem olur mu?
Anatomi bilgi düzeyiniz hakkında endişelenmenize hiç gerek yok. Kurs esnasında size bütün diseksiyon işlemi sırasında rehberlik edilecek. Fakat gene de, baş boyun anatomisine bir göz atmanız, kurstan elde edeceğiniz verimi artıracaktır.

Eğitime ne getirmem gerekiyor?
Her türlü gerekli el aleti VESTA Akademi & Knightsbridge Academy tarafından sağlanıyor olsa da seminere kendi el aletlerinizi getirmeniz tavsiye edilmektedir. Böylece sizin açınızdan hem kursun verimliliği artacak, hem de kurs sonrasında muayenehane ortamında çalışırken kendinizi daha hazır hissedeceksiniz. Gerekli el aleti listesi eğitimden önce size bildirilecektir. Latekse alerjiniz varsa lütfen kendi hipoalerjik eldivenlerinizi getiriniz.
 

Bunlar da ilginizi çekebilir

09.02.2025 09:00 - 09.02.2025 17:00
Klinikte Uygulanabilir Oklüzyon Kursu
09.02.2025 09:00 - 09.02.2025 17:00
Dijital Fotoğrafçılık ve Dijital Gülümseme Tasarımı
18.04.2025 09:00 - 19.04.2025 17:00
İmplantoloji Temel Eğitimi (Kadavra Uygulamalı)
KONTENJAN DOLU
07.12.2024 09:00 - 08.12.2024 17:00
Kapsamlı İmplantüstü Protez Eğitimi
15.02.2025 09:00 - 16.02.2025 17:00
Klinik Pratiğinde Sabit Protezler Kursu
26.04.2025 09:00 - 27.04.2025 17:00
Kapsamlı İmplantüstü Protez Eğitimi