Bu yöntem sayesinde, yarım kibrit kutusu büyüklüğündeki lateral pencere yerine sadece 2.8 mm’lik bir delikten sinüs içine girilmekte, sinüs membranı balon şişirilerek eleve edilmektedir.
Dişhekimliği öğrenciliğimizden itibaren hep maksiller sinüsten korktuk ve korkutulduk. Molar bir dişi çektiğimiz zaman dişin kökü sinüsün içinde ise bile, oluşacak komplikasyonlarda hatayı hep kendimizde aradık. Halbuki neredeyse molar dişlerin % 13’ünün kökü sinüsün içindedir.
İmplantolojinin geometrik ölçeklerle gelişimi, büyük kitlelere yayılması ve neredeyse her diş hekimi tarafından uygulanır hale gelmesinin bir sonucu olarak, sinüs yükseltme (lifting) operasyonları, kliniklerin rutin tedavileri arasına girmeye başladı. Açık ve kapalı sinüs yükseltme işlemlerine ek olarak, kliniklerimizde artık bir seçeneğimiz daha var: Balon Tekniği.
Sinüs yükseltme (lifting) yöntemleri içinde belki de en konservatif ve en az riskli yöntem olan “Balon / Miambe” tekniği 2005 yılında bulundu ve bu güne dek epey mesafe katedildi.
VESTA tarafından düzenlenen “Balon Yöntemiyle Sinüs Yükseltme” eğitimi, balon tekniğini Türkiye’de büyük bir başarıyla uygulayan Dr. Haşmet Gökdeniz’i diş hekimleriyle bir araya getiriyor.
Maksiller sinüse bir müdahalede bulunmak bizim yetki ve sorumluluk alanımızda mı, yoksa Kulak Burun Boğaz Uzmanlarının yetki ve sorumluluğunda mı? Eğer yetki KBB uzmanında ise, sinüs lifting yapmayı bir çoğu bilmiyor. Bununla beraber, dental implant yapmayı ise hiç bilmiyorlar. Bu açıdan bakılınca, şöyle düşünebiliriz: Olsa olsa multi disipliner bir çalışma ile yapılabilir.
Kapalı metod kullanarak sinüs yükseltmeyi, dental implant uygulayan dişhekimlerinin büyük çoğunluğu klasik metodla (osteotom) yapabiliyorlar. Ama klasik metod günümüzde çok yol katetti ve ilk metod neredeyse terk edildi.
Açık sinüs yükseltme, yani lateral pencere metodu ise öğrencilikten gelen korku alışkanlığı ile çoğu dişhekimi tarafından yapılmamakta veya bir cerraha yaptırılmaktadır. Ayrıca, açık metodda cerrahın dışında gelişen bir takım sebepler yüzünden başarısızlık ve komplikasyon söz konusu olabilmektedir. Çünkü sinüsün lateral penceresi neredeyse yarım kibrit kutusu büyüklüğünde kaldırılmakta ve sinüs membranı sorunsuz veya sorunlu eleve edilmektedir.
Bütün bunlar geniş bir bilgi birikimi ve önemli bir becerinin yanısıra sorumluluk da gerektiren ileri cerrahi girişimlerdir.
O yüzden, 2005 yılından beri daha az risk alarak yapılabilecek bir takım metodlar geliştirilmeye çalışılmış, epeyce de yol katedilmiştir. Bunlardan en gelişmişi olan Balon (MIAMBE) metodu bize belli avantajlar sunmaktadır. MIAMBE, “Minimally Invasive Antral Membrane Balloon Elevation” kelimelerinin baş harflerinden oluşmakta ve kısaca “Balon Tekniği” olarak adlandırılmaktadır.
Bu yöntem sayesinde, yarım kibrit kutusu büyüklüğündeki lateral pencere yerine sadece 2.8 mm’lik bir delikten sinüs içine girilmekte, sinüs membranı balon şişirilerek eleve edilmektedir. Greftlemeyle birlikte, sinüs lifting işlemi minimal invaziv bir metod kullanılarak, neredeyse sıfır risk ile gerçekleştirilmiş olmaktadır.
Balon Yöntemiyle Sinüs Yükseltme Eğitimi sonunda kursiyerlerin aşağıdaki bilgi ve becerileri kazanmış olması hedeflenmektedir
.• Maksiller sinüs hakkında genel bilgi
• Sinüs operasyonlarında sınırlarımız
• Balon yönteminin uygulanışı
• Örnek vakalar eşliğinde konunun kavranması
• Balon tekniğinin felsefesi ve amacı
• Kullanım alanı, endikasyon ve zamanlama
• Hazırlama ve uygulama yöntemi
• Riskler, kontrendikasyonlar
Eğitimin pratik bölümünde, her kursiyer, modeller üzerinde uygulama yaparak, balon tekniği hakkında edindiği bilgileri somutlaştırma imkânı bulacaktır.
09:00 – 9:10 Hoşgeldiniz, Açılış
09:10 – 10:30 Maksiller Sinüs Hakkında Genel Bilgi Sinüsten ne kadar korkmalıyız? Sınırlarımız nedir ve nereye kadar?
10:30 – 11:30 Sinüs Lifting Operasyonu Öncesi ve Sonrası Neler Yapacağız?
11:30 – 11:50 Kahve Molası
11:50 – 13:30 Açık mı? Kapalı mı? Balon mu? Nasıl Karar Vereceğiz? Değişen Konseptler!
13:30 – 14:30 Öğle yemeği / Toplu fotoğraf çekimi
14:30 – 16Vakalar :00 ile Açık, Kapalı, Balon (Miambe) Sinüs Lifting
16:00 – 17:30 Suni Çenelerde Balon (Miambe) Metodu ile Sinüs Yükseltme Uygulaması (Tüm Kursiyerler Yapacak)
Eğitime Katılım Ücreti
İlk 10 Kayıt İçin: 750 TL (KDV Dahil)
11. Kayıttan İtibaren: 1.000 TL (KDV Dahil)
• Teorik eğitim
• Uygulamalı eğitim
• Eğitim için gerekli teknik donanım
• Eğitim doküman ve materyalleri
• Öğle yemeği ve çay kahve ikramı
• Sertifika Kredi Kartına Taksit Katılım ücretini World kartınızla vade farksız 5; Bonus kartınızla 3 taksitte ödeyebilirsiniz.
Kayıt olmak veya detaylı bilgi almak için
0212 481 02 20 veya 0555 518 87 27 no’lu telefonlardan VESTA ile irtibat kurabilirsiniz.
Dr. Haşmet Gökdeniz’in vermekte olduğu “PRF ve i-PRF: Ne Zaman, Nerede, Nasıl” ile “Balon Yöntemiyle Sinüs Yükseltme” eğitimlerinin her ikisine birden kayıt olan diş hekimleri, indirimden yararlanıyor.
PRF Kursu Kayıt Ücreti: 750 TL
Balon (Miambe) Kurs Ücreti: 750 TL
Her İkisine Birden Kayıt: 1.350 TL
Eğitimlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak ve hemen kaydolmak için tıklayın.